FlowRisen verbind mensen die tot geloof komen of geinteresseerd zijn in het leren kennen van Jezus met een kerk in de buurt.
Daarom werkt FlowRisen sinds kort ook samen met The Home Church Initiative om mensen te verbinden met een thuiskerk. Lees hieronder wat het idee achter The Home Church initiative is. De onderstaande tekst is geschreven door revive.nl.

Evangelist Arnt Vollmar is in de afgelopen jaren erg enthousiast geworden over het fenomeen huiskerken. Hij ziet hoe deze kerken vaak dynamischer zijn dan grote kerken, waardoor mensen makkelijk een persoonlijke ontmoeting met Jezus krijgen. “Toen ik er zelf een startte in Enschede en al snel barstte het uit z’n voegen”, vertelt de oprichter van de thehomechurchinitiative.nl

Hij vertelt wat hem zo aanspreekt aan huiskerken. “Ik ben bij meerdere huiskerken geweest en ik waardeerde de manier waarop de Heilige Geest de ruimte krijgt. Juist omdat het klein is en vaak dynamisch opgezet is, is er ruimte om persoonlijk voor elkaar te bidden of elkaar een profetie te geven, bijvoorbeeld.”

“ZULKE PLEKKEN ZIJN ZO NODIG IN DEZE TIJD. IK MERK BIJ MEZELF DAT ALS IK EVANGELISEER EN MENSEN JEZUS AANNEMEN OP STRAAT, DAT IK DAN DENK: ‘WAAR MOET IK ZE NAARTOE STUREN?’”

“Zulke plekken zijn zo nodig in deze tijd. Ik merk bij mezelf dat als ik evangeliseer en mensen Jezus aannemen op straat, dat ik dan denk: ‘Waar moet ik ze naartoe sturen?’ Je wilt wel mensen naar een plek sturen waar ze opbloeien. Bij huiskerken weet je in ieder geval dat nieuwkomers niet over het hoofd gezien worden. Je bent onderdeel van een familie.”

Familie
Dat familiegevoel is cruciaal voor een christen, vindt Arnt. “De Bijbel spreekt in Markus 10:29-30 dat als je je familie en je huis en akkers achterlaat omwille van Jezus, dat je het hondervoudige zal terug ontvangen. Daarbij spreekt hij ook over familieleden. Dat betekent dat je er heel veel geestelijke broers en zussen bij zult krijgen, dat is normaal.”

“In de structuur van een huiskerk kijk je ook goed hoe je elkaar kunt opbouwen. In plaats van dat één iemand spreekt, is het zo dat God door iedereen wil spreken. Dat houdt niet in dat er geen structuur of orde is, maar wel dat iedereen aan bod komt.”

Ruimteschepen
Dat zag hij ook in zijn eigen huisgroep in Enschede. “Toen we samenkwamen, merkte ik hoe de Heilige Geest specifieke mensen onder de aandacht bracht. Zo ontvingen mensen bevrijding, of werden ze geactiveerd om nieuwe mensen over Jezus te vertellen. Al die aspecten kwamen samen.”

“JE BENT ALS KLEIN VLIEGTUIGJE MEER WENDBAAR DAN ALS EEN GROOT RUIMTESCHIP.”

“Op het begin kwamen er niet zoveel mensen. Maar mijn instelling was: ‘Ik ga van Gods aanwezigheid genieten en ik let niet op het aantal mensen’. Uiteindelijk begon het erg snel te groeien.”

“Kleine groepen zijn heel krachtig. Je bent als klein vliegtuigje meer wendbaar dan als een groot ruimteschip.”

Iets nieuws beginnen
Juist in deze tijd met een corona-uitbraak, zijn er veel mensen die denken: ‘Waarom kan ik niet zelf iets bedenken?’, merkt Arnt. Hij moedigt sterk aan om hier iets mee te doen. “Dat is heel belangrijk! We gaan niet naar de kerk, we zijn de kerk. Juist in deze tijd is het belangrijk om nieuwe kerken en initiatieven te starten, vooral als oude patronen (tijdelijk) niet werken.”

“Ik geloof dat Gods koninkrijk zal gaan doorbreken door de huiskerken. Vanuit de huizen kun je ook de buren erbij betrekken en ook de buurt helpen als er noden zijn. Op die manier breekt het koninkrijk van God door!”

Platform
Mensen die nieuwe initiatieven willen starten, kunnen via het platform van Arnt toegerust worden met praktische informatie, en uiteindelijk ook met hulp. “Als je bij ons aanklopt, willen we je bijstaan. Mensen van ons team helpen je bij de eerste diensten om het op gang te laten komen. We zullen assisteren. Zo kun je groeien om het zelfstandig op te pakken.”

“DAARNAAST IS ER OOK OPENHEID VOOR CORRECTIE EN OVERDRACHT VAN KENNIS EN GODS KRACHT.”

“Via The Homechurch Initiative kun je ook verbonden blijven met andere kerken, zodat je niet een kerk bent die op een eilandje leeft. Daarnaast is er ook openheid voor correctie en overdracht van kennis en Gods kracht.”

“Het mooie is ook dat er maandelijks een grote dienst gepland staat waarbij de huiskerken samenkomen. Mensen die zich willen aansluiten, kunnen contact opnemen!”

Klik hier voor meer informatie over The Homechurch Initiative

nl_NLNederlands

Pin It on Pinterest

Share This
FlowRisen

FlowRisen

Live life to the full with Christ.

I will be back soon

FlowRisen
Hi! Welkom op de website van flowrisen. Wil je contact met ons opnemen per chat, stuur ons dan een berichtje via facebook. Je gaat direct naar onze facebook pagina via de onderstaande knop.
Messenger