Strijd vooraf
Zoals altijd keken we vol verwachting uit naar Praise Arise. Echter was het dit keer de vraag waar we Praise Arise konden houden en daarnaast had Jacques (een van leiders van Praise Arise) een hersenbloeding gekregen. Zo waren er een aantal strijdpunten die vooraf zorgden voor de vraag vanuit verschillende mensen: Laten we Praise Arise wel doorgaan? Na gebed en overleg was het antwoord vol overtuiging: Ja, we gaan gewoon door! We geloofden dat God boven de omstandigheden zal voorzien en dat Hij weer krachtig wilde gaan bewegen tijdens Praise Arise.
Uiteindelijk konden we het event houden op de fantastische locatie van Credo Church. Daarnaast was de situatie van Jacques rondom het event gelukkig weer stabiel nadat hij een operatie had gehad en het vat in zijn hersenen was gedicht. Wel kon Hij er niet bij zijn.
Gebed, aanbidding en kracht-evangelisatie..
Ruben begon met een korte introductie dat het van belang is om vanuit het besef dat we ‘gered zijn om te redden’ uit te reiken naar mensen. En dat het van belang is om vanuit deze gedachtegang ook naar mensen te kijken. Gods principiele verlangen is namelijk om mensen te redden die Hem nog niet kennen [die verloren zijn] zodat ze weer verbonden kunnen worden met Hem en hierdoor tot hun God gegeven doel komen in het leven en eeuwig leven ontvangen. Het is een voorrecht om bij te dragen aan redding van zielen voor Gods heerlijkheid!
Verder baden we nog specifiek voor het aanwakkeren van bewogenheid vanuit de Heilige Geest voor mensen en specifiek voor herstel en kracht voor Jacques (wegens de hersenbloeding).
Vervolgens hadden we nog een krachtige tijd van aanbidding. De band was een fantastische eenheid waardoor de glorie van God echt krachtig aanwezig was door de muziek heen.
Na de tijd van aanbidding sprak Matthew Helland over kracht-evangelisatie. Lekker praktisch en met fun! Dat was genieten. Matthew gaf mooi aan dat evangeliseren in de basis gaat om van mensen houden. En dat evangeliseren om veel verschillende manieren kan, maar je heel praktisch kan beginnen door het gewoon te doen. Het tonen van interesse in mensen en het achterhalen van de nood zijn belangrijk om vervolgens met een Bijbels antwoord te komen voor de nood of het leven van een persoon die Jezus nog niet kent. Matthew leerde verder om middels een aantal praktische stappen te bidden voor genezing: vragen (mag ik voor je bidden? Wat is je nood?) – spreken (tegen de kwaal/geest achter de kwaal in Jezus naam) – testen (Is de kwaal weg?) – en de stappen herhalen als de kwaal nog niet weg is. Belangrijk daarbij is om te beseffen dat God wil genezen en dat wanneer we bidden voor mensen er daarom genezing kan plaatsvinden. Het kan ook zo zijn dat er niet direct genezing plaatsvind op het gebied waar we voor bidden maar juist op een ander gebied of dat genezing later plaatsvind. We mogen in ieder geval weten dat het niet onze verantwoordelijkheid is om te genezen, het is God die dit doet, maar wel onze verantwoordelijkheid is om hiervoor te bidden omdat Jezus dit als opdracht gaf.
Kracht-evangelisatie
Verder gaat kracht-evangelisatie, zoals het woord al zegt, om evangeliseren met kracht.
Dit gebeurt in de praktijk vaak met woorden van kennis, profetie en bidden voor genezing (of een andere geestelijke nood). Op deze manier raakt Gods woord voor iemand een persoon aan waardoor hij/zij tot geloof in Jezus Christus kan komen.
Na het onderwijs baden Rami en Frank nog om met vuur en kracht uit te gaan, wat zeer bemoedigend was.
We waren nu lekker gevuld om het goede nieuws te gaan delen met mensen.
Groepjes vormen
We verdeelden de mensen die wilden evangeliseren in groepjes. Een groep ging naar winkelcentrum noord en een andere groep naar het cultuur erfgoed (NDSM). Het resultaat was dat met tientallen mensen gesproken en gebeden was. Mensen vonden het gaaf om direct toe te passen wat er geleerd was door Matthew op basis van Gods woord. Het is altijd bijzonder ook hoe God steeds weer anders werkt op straat. Dat hij voor ieder persoon een specifiek woord heeft. Dit maakt het evangeliseren iedere keer weer een fantastisch avontuur. De getuigenissen van de straat-evangelisatie actie zijn hieronder te lezen.
Getuigenissen van wat God heeft gedaan
– Vrouw genezen van kniepijn en hoofdpijn
– Twee mannen genezen van kniepijn
– Man genezen van beenlengte verschil en artrose
– Verschillende mensen bemoedigd door woorden van kennis
– Ruim 30 mensen bereikt met het goede nieuws van Jezus Christus (die er naar wilde luisteren). God gaat met ze verder!
– Een man tegengekomen die op straat getuigde over hoe God hem had genezen van jarenlange voetpijn. Deze meneer bad zelf altijd voor een andere kennis van hem voor genezing. De meneer was/is al een Christen.
– Verschillende mensen aangeraakt door gebed waaronder een vrouw met Reuma (voelde een flinke energie stromen door haar lichaam), een vrouw in een rolstoel met artrose (handen begonnen te tintelen na gebed) en een man met een auto-immuunziekte die worstelde met God.
– Een aantal katholieken en moslims bemoedigd met de boodschap van Jezus. Dat er alleen redding is in de naam van Jezus (Hij is de weg, de waarheid en het leven) en dat het gaat om een ‘levende’ relatie met Jezus (de zoon van God). Dit is een nieuw leven vanuit de Geest, een wedergeboorte. God wil niet dat we vast blijven zitten in een religie maar werkelijk vrij zijn. We hebben nog een arabische bijbel kunnen meegeven aan een Moslim genaamd Abdul.
– Vrouw aangeraakt door een beeld dat God toonde over haar Moeder. Het beeld had betrekking op het feit dat het waardevol is dat de vrouw zorg draagt voor haar moeder. Deze impressie raakte de vrouw diep omdat de moeder van de vrouw vast zat in verslavingen en daarom ook intensief verzorgd werd door de vrouw.
– Een man in een scootmobiel die na gebed veel beter kon lopen
– Met een groepje moslimjongeren gesproken over de Bijbel en God
Aankondiging volgende Praise Arise
De volgende Praise Arise is 8 mei aanstaande met Gaetan Mbwete. Hij werd op wonderbaarlijke manier genezen door God en zal op basis van dit proces ons een woord van bemoediging geven en een getuigenis delen. Wil je erbij zijn? Registreer je dan via de volgende link: https://www.eventbrite.nl/e/tickets-praise-arise-8-mei-2021-150609365667.
**Media
Bekijk hieronder de gehele video van Praise Arise 10 april 2021:
Foto’s Praise Arise:
nl_NLNederlands

Pin It on Pinterest

Share This
FlowRisen

FlowRisen

Live life to the full with Christ.

I will be back soon

FlowRisen
Hi! Welkom op de website van flowrisen. Wil je contact met ons opnemen per chat, stuur ons dan een berichtje via facebook. Je gaat direct naar onze facebook pagina via de onderstaande knop.
Messenger